Kedai Tayar Murah KL – 2 Pilihan Termurah

Kali ini kami nak berikan info berkenaan dengan kedai tayar murah KL yang merupakan antara tempat yang paling bagus untuk anda dapatkan servis menukar tayar kenderaan anda. Untuk pengetahuan anda, nak tukar tayar ini tidaklah kena kerap tetapi kalau dah tiba masanya, memang kena tukar dan kalau lambat, akan memudaratkan banyak perkara.

Apapun, kali ini, kami berikan beberapa tempat terbaik untuk anda tukar tayar kenderaan anda. Walaupun anda menggunakan kereta apapun, asalkan anda tahu saiz kereta anda, lebih mudah untuk menukar tayar kenderaan anda. Kalau anda nak tahu kedai tayar berhampiran tempat anda yang murah, berikut adalah tips yang terbaik untuk anda cuba sendiri dan harap, ianya dapat membantu anda berjimat kerana disamping kenaikan kos sara hidup dan kos minyak kereta ini, kalau dapat jimat untuk tukar tayar pun dah sangat bagus.

Pilihan Kedai Yang Ada

Info penting sebelum anda menukar tayar. Info ini sangat penting terutama kaau anda mahukan harga promosi untuk menukar tayar kenderaan anda. Untuk promosi yang menarik, memang kami rekemen untuk anda dapatkan penjual di Lazada. Lazada pun memang ada penjual tayar yang tersendiri. Yang menarik, harga yang ditawarkan di sini adalah jauh lebih murah daripada harga di pasaran.

Untuk dapatkan promosi ini, anda hanya perlu membuat pembayaran di Lazada, dan pemasangan tayar yang anda mahukan itu, memang kena ke kedai penjual. Alamat tempat penjual memang disediakan dan anda boleh dapatkan di Lazada. Pergi ke kedai penjual dan anda boleh menukat tayar pada harga yang dipaparkan, memang menarik dan antara pilihan yang terbaik untuk anda.

Berikut adalah antara beberapa pilihan yang anda boleh dapatkan pada harga yang murah dan terbaik;

1 Pilihan Tayar Murah – KLIK Untuk tengok harga

2 Silverstone – Antara Tayar Yang kami Rekemen Untuk Anda

Untuk pilihan lain tengok apa pilihan yang ada di SINI, ini adalah antara beberapa item yang lebih komprehensif berkenaan dengan pilihan tayar yang anda inginkan.

Apa yang anda perlu tahu untuk menukar tayar yang anda idamkan?

Alang-alang anda sampai ke artikel ini, memang tayar adalah antara perkara penting yang anda perlu segera lakukan jika tayar sudah botak dan sampai masa untuk tukar yang baru. Kalau boleh, jangan berlengah dan tukar tayar kereta anda sekarang untuk prestasi tayar yang terbaik dan berbaloi. Untuk itu, kami rekemen untuk anda dapatkan ataupun baca artikel kami berkenaan dengan tips tukar tayar di SINI.

Ianya adalah info dan tips lengkap untuk anda menukar tayar kenderaan anda. Juga beberapa tips lain di SINI

Servis kereta anda

Servis yang konsisten tu pun penting. Tayar merupakan servis yang mungkin anda kena lakukan setahun sekali ataupun 2 tahun sekali bergantung kepada cara pemanduan anda. Kalau memang kerap travel tu, lagilah perlu tukar kenderaan anda sekali. Apapun, kalau anda mahukan tips untuk tukar minyak hitam murah, boleh tengok beberapa pilihan yang kami rekemen kepada anda di SINI. Nak servis minyak pun kena ambil kira banyak faktor dan ini adalah antara beberapa faktor yang anda perlu fikirkan.

Apapun, kalau nak servis tayar kereta area KL ataupun lembah Klang, Gombak dan sebagainya ini adalah antara tempat yang anda boleh pergi untuk dapatkan deal tukar tayar yang menarik. Untuk tempat lain seperti JB ataupun Pulau Pinang tu, mungkin perlukan sedikit masa lagi. Apapun, kalau nak tukar tayar, pastikan tayar yang berjenama dan tahan lama. Tayar ini penting dan ianya adalah antara item yang penting untuk kereta anda.

Servis Kereta Proton – Ini Tips Untuk Servis Murah!

Kali ini kami nak bercerita tentang servis kereta Proton dan apa yang anda perlu tahu untuk dapatkan servis ini. Proton ini boleh dikatakan sebagai sebuah kereta yang mampu milik oleh semua orang dan harganya tidaklah terlalu mahal, tiada masalah untuk mendapatkan Proton Iriz dengan bayaran sehingga RM400 sebulan untuk kereta anda. Disamping itu juga, anda boleh gunakan kereta anda itu untuk memandu Uber. Boleh daftar di SINI.

Kepada pengguna kereta Proton, ini apa yang anda perlu tahu kalau nak servis kereta anda. Yang penting lakukan secara berkala terutama sekali servis asas seperti minyak hitam, oil filter dan lain-lain itu. Kalau anda menjaga semua perkara ini, insyaAllah kereta anda akan bertahan untuk satu tempoh yang lama.

Servis di Pusat Servis

Kalau kereta Proton anda adalah kereta baru, memang digalakkan untuk anda servis di pusat-pusat servis yang ada di seluruh Malaysia ini. Ianya adalah untuk membolehkan anda untuk mendapat warranty lagi kerana kalau anda tidak servis di pusat servis mereka, memang ada kemungkinan yang anda tidak akan mendapat warranty daripada Proton lagi. Perkara pertama yang anda kena tahu adalah, selagi dalam tempoh warranty, lebih baik anda servis sahaja di pusat servis.

Ketika servis di pusat servis, satu perkara yang anda kena tahu adalah memang banyak barangan yang “tidak perlu” yang dimasukkan dalam pakej servis anda. Kalau ikutkan pengalaman saya, akan ada anti bakteria, kilatkan cermin dan lain-lain. Kalau boleh anda cakap kepada jurujual yang anda hanya mahukan servis yang penting sahaja seperti oil filter dan minyak hitam. Kalau item lain itu bergantung kepada keadaan juga, item seperti spark plug dan air filter memang ikut keadaan, kalau terlalu kerap tidak perlu.

Biasanya servis di Proton ini akan mengambil masa sehingga 3 ke 4 jam kerana jumlah kereta yang banyak. Servis 1000km pertama tu biasanya memang akan memakan masa yang lama begitu juga dengan servis lain. Adalah digalakkan untuk anda datang ke tempat servis dan tinggalkan kereta anda di sana. Kemudian pergi ke tempat lain, sudah cukup 5 atau 6 jam, barulah datang semula untuk ambil kereta anda. Ini lebih mudah dan menjimatkan masa.

Warranty Sudah Habis

Apabila warranty sudah habis, memang masanya untuk anda servis di luar. kalau servis di luar, ada banyak pilihan minyak hitam yang lebih berkualiti pada harga yang lebih murah daripada harga yang ada di kedai Proton. Biasanya, Proton akan menggunakan jenama minyak enjin Petronas, akan tetapi kalau anda servis sendiri kereta anda di bengkel luar, anda boleh menggunkan minyak hitam lain antaranya adalah jenama seperti Shell ataupun kalau nak lebih murah dan berbaloi tu, boleh cuba jenama Lexus. Saya sendiri gunakan Lexus dan oil filter yang saya beli di Lazada untuk kereta Proton saya. Boleh baca artikel tersebut di sini.

Lagi satu, servis di luar ini memang menjimatkan masa dan wang kerana anda boleh memilih minyak berkualiti lain yang ada di pasaran pada harga lebih murah dan juga, biasanya tidak mengambil masa yang terlalu lama untuk servis minyak hitam ini. Hanya beberapa minit sahaja anda sudah boleh mendapatkan ataupun servis minyak hitam ini.

Apapun, terpulang kepada anda untuk dapatkan servis yang mana. Apapun, ini adalah antara tips penting untuk anda servis kereta anda buat masa ini. Perkara penting yang kami nak tekankan di sini adalah, kalau kereta anda masih dalam warranty, digalakkan untuk servis di pusat servis. Kalau sudah habis warranty, memang banyak pilihan kereta yang anda boleh servis di pasaran sekarang. Apapun, gunakan sehabis baik untuk anda dapatkan servis kereta yang terbaik.

3 Harga Tayar Kereta – Sangat Murah dan Berbaloi

Berapa harga tayar kereta untuk kereta anda? Kalau nak tahu, berapa harga tayar ini, memang anda kena tahu maklumat yang paling asas iaitu saiz rim anda. 13inch, 15inch ataupun macam mana. Bila dapat maklumat ini, lebih mudah untuk anda mendapat tahu harga tayar yang anda inginkan. Selain daripada itu juga, jenama adalah antara faktor lain yang menentukan harga sesebuah tayar kereta anda. Jenama yang terkenal memang akan memberikan harga yang mahal dan berbaloi.

Kali ini, kami akan memberikan beberapa tips penting berkenaan dengan harga dan cara untuk survey tayar kereta di pasaran. Lepas tu, anda buat pilihan untuk tentukan sama ada ianya berbaloi ataupun sebaliknya.

Pilihan Berbaloi dan Terbaik

Sebelum pergi lebih jauh, anda perlu tahu dahulu sama ada tayar anda saiz apa. Kalau anda sudah tahu saiz tayar anda lebih mudah dan boleh skip part yang ini. Tetapi, kalau tak tahu lagi saiz, boleh tengok beberapa tips yang kami nak berikan kepada anda ini.

Caranya mudah, lihat pada tayar anda kod dibawah;

Daripada situ anda boleh tahu jenama yang mana yang bersesuaian dengan tayar anda.

Jom Semak Price

Cara untuk semak harga pula tidaklah terlalu susah kerana kami cadangkan untuk anda lihat sahaja apa yang ada di Lazada. Harga yang ada di sana boleh dikatakan sebagai harga terkini dan bersesuaian dengan harga market. Dari situ, anda sudah dapat agak berapa harga barangan ini yang ada di pasaran.

#1 Tengok Pilihan Murah DI SINI

#2 Tak Tahu Nak Pilih Yang Mana? Tengok senarai di SINI

Perkara Penting Berkenaan Dengan Pemilihan Tayar

Ini kalau anda ingin membeli tayar yang baru di pasaran. Kena tahu tahun tayar ini dikeluarkan. Caranya adalah dengan tengok pada 4 abjad terakhir. Sebagai contoh, jika abjad terakhir adalah 0717, makan tahun tayar ini dibuat adalah pada July 2017. Daripada situ, anda boleh mengagak sama ada tayar ini bersesuaian dengan apa yang anda mahukan.

Kalau anda mahukan tayar yang dikeluarkan pada tahun sebelum tahun ini dibuat, berikut adalah antara panduan yang sepatutnya anda ada untuk pembelian tayar. Boleh dapat diskaun kalau tahun tayar yang dibuat itu adalah tahun sebelum ini.

2016 = 20%
2015 = 40%

Dan seterusnya. Kalau tahun tayar ini dibuat lebih lama, memang lagi banyak la sepatutnya anda dapat diskaun. Pada saya, lebih baik dapatkan tayar yang lama daripada tayar yang terpakai. Memang harga tayar 2nd hand ini murah tetapi dari segi ketahanan dan aspek keselamatan pula memang tidak terjamin. Kalau mampu tu, memang lebih baik beli sahaja yang baru yang ada di pasaran sekarang ini. Dari situ, barulah ianya berbaloi untuk anda gunakan bertahun-tahun. Lagipun memang untuk tayar ini, memang kena gunakan untuk jangka masa yang lama sehingga bertahun-tahun.

Aksesori Lain

Alang-alang dah nak cari tayar ini, selain daripada itu juga, ada beberapa item lain yang anda perlu lakukan secara berkala untuk kereta anda. Yang saya maksudkan adalah servis berkala untuk kereta anda. Yang paling kerap untuk anda lakukan adalah untuk tukar minyak hitam. Disebabkan ianya kerap dilakukan, akan sangat berbaloi kalau anda dapatkan pilihan minyak ini pada harga yang murah dan terbaik. Untuk itu, saya rekemen untuk anda lihat SINI untuk pilihan dan tips servis kereta murah.

Buat pilihan anda sendiri dan kalau anda hanya nak tahu harga tayar yang anda mahukan, boleh pergi ke Lazada dan lihat sendiri pilihan tayar yang ada. Dari situ ada banyak pilihan yang ada.