Waktu Subur Lelaki – 4 Tips Untuk Anda

Kali ini kami ingin menceritakan tentang waktu subur lelaki yang ramai tak tahu. Kalau nak tahu waktu subur perempuan itu tidak susah, sekarang ini pun sudah ada banyak aplikasi online yang menunjukkan waktu subur untuk perempuan dan boleh didapati dengan mudah. Kalau untuk waktu yang paling sesuai untuk kesuburan lelaki pula tidaklah seperti wanita. Apapun, kali ini, kami akan mengupas isu ini dan harap anda boleh mengambil manfaat daripada perkongsian artikel ini.

Lelaki memang sentiasa subur kerana apa yang diperlukan untuk melahirkan anak adalah sperma lelaki dan ianya memang sentiasa ada. Tetapi, kalau nak waktu yang paling sesuai untuk kesuburan bagi kaum lelaki ada waktu-waktu dan tips-tips tertentu. Kali ini, kami akan berikan kepada anda tips-tips tersebut agar memudahkan anda dan pasangan untuk merancang kehamilan. Apabila anda bersetubuh pada waktu paling subur lelaki dan waktu subur wanita, ianya memang akan meningkatkan peluang untuk mendapatkan anak.

#1 Sperma Lelaki Di Pengaruhi Waktu Dan Suhu

Memang ada kajian yang menunjukkan, sperma lelaki dipengaruhi oleh waktu dan suhu. Kalau di luar negara tu, sperma lelaki adalah lebih aktif dan lebih banyak pada waktu musim sejuk. Tetapi, di Malaysia ini tiada musim sejuk dan antara langkah yang lain adalah untuk mendapatkan timing yang terbaik untuk sperma yang berkualiti. Setelah banyak kajian dibuat, waktu yang paling subur untuk sperma lelaki adalah pada jam 4 pagi sehingga 7 pagi. Ini adalah antara waktu yang terbaik untuk kesuburan lelaki.

Kajian lain ada yang menunjukkan sperma kurang aktif pada waktu siang terutamanya tengah hari. Kalau boleh, cuba untuk anda elakkan daripada melakukan persetubuhan pada waktu ini kalau anda ingin mendapatkan sperma yang optimum untuk anda.

Kami juga sangat rekemen anda untuk dapatkan supplimen INI untuk kesihatan dan kesuburan lelaki. Bagus untuk anda dapatkan.

#2 Penjagaan Sperma Yang Baik Untuk Kesuburan Bila-Bila Masa

Disebabkan oleh faktor kesuburan lelaki yang tidak seperti wanita, adalah penting juga untuk anda mengamalkan gaya hidup yang sihat untuk kesihatan tubuh badan yang berpanjangan. Apabila tubuh badan sihat, ianya membolehkan sperma yang dihasilkan untuk turut sihat dan bertenaga. Sekarang ini, memang diakui akibat daripada tekanan kerja menyebabkan ramai yang tidak dapat bersenam secara konsisten walaupun seminggu sekali. Jadinya, memang akan berlaku masalah kesuburan disitu.

Nak cara mudah, kami rekemen sahaja anda ada alat INI di rumah, mudah urusan anda nanti. Boleh lakukan senaman pada bila-bila masa. Kalau tiada alat ini pun, tidak mengapa kerana beli sahaja alatan bersukan dan main la bola sepak, badminton dan lain-lain dengan kawan-kawan sepejabat. Ini pun antara tips penjagaan kesihatan yang baik agar sperma yang terhasil berkualiti dan terbaik.

#3 Elak Memakai Seluar Dalam Waktu Tidur

Ini juga adalah antara tips untuk kesuburan lelaki iaitu elakkan memakai seluar dalam semasa tidur. Dengan itu, lebih banyak sperma yang akan terhasil nanti. Kalau anda menggunakan seluar dalam memang ada kemungkinan, sedikit sahaja sperma yang akan terhasil nanti. Jadi, elakkan untuk anda gunakan seluar dalam pada waktu malam.

#4 Amalkan Pemakanan Yang Sihat

Pemakanan pun mempengaruhi kesuburan lelaki. Elakkan daripada memakan makanan yang mempunyai kandungan kolesterol yang tinggi dan berminyak untuk kesihatan berpanjangan. Untuk tips sperma yang hebat dan berkualiti, kami rekemen untuk anda dapatkan supplimen ini. Ianya adalah formulasi terbaik dan diluluskan kementerian kesihatan Malaysia untuk kesihatan lelaki terbaik, boleh dapatkan di pasaran sekarang.

Apapun, amalkan kesemua tips kesihatan ini dan kalau anda ingin mendapatkan anak, cuba untuk bersama dengan suami ataupun bagi lelaki untuk bersama dengan isteri pada pagi pukul 4 hingga 7 pagi. Juga pada waktu yang isteri sedang subur untuk mendapatkan kebarangkalian mendapatkan anak.

Kesan Sampingan Lemonex – Dah Sampai Setelah Beli

Ini adalah antara beberapa siri kes dan pengalaman saya sendiri untuk menguruskan badan dan mencuba sendiri produk Lemonex yang merupakan antara produk yang popular buat masa ini terutamanya kepada mereka yang mengalami berat badan ataupun obesiti. Juga kepada mereka yang kerap mengalami masalah berat badan dan persoalan popular seperti macam mana nak kurus?

Artikel ini adalah siri ke dua dan anda boleh membaca artikel saya dan sedikit mengenai saya di artikel INI. Untuk kali ini, saya akan cuba ceritakan sedikit update dan cara pemakanan, juga kesan sampingan yang saya sendiri alami setelah mencuba menggunakan produk ini selama beberapa hari. Saya akan teruskan update dari masa ke semasa berkenaan dengan produk ini dan terpulang kepada anda untuk membuat pembelian ataupun sebaliknya.

Lemonex Dah Sampai

Akhirnya hari yang ditunggu telah tiba, Lemonex sudah siap di pos dan saya telah menerima produk ini. Penghantaran produk ini tidaklah terlalu laju, ada masalah dari segi shipping membuatkan produk ini lambat sampai berbanding kebiasaan. Apapun, yang penting, ianya sampai dan tiba masanya untuk membuka dan melihat ada yang ada di dalam kotak tersebut.

Nak tahu apa dalam kotak tersebut? Ini dia, tengok gambar bawah ini.

Ada 30 sachet item ini, bermakna anda boleh gunakan selama 30 hari dan lihat sama ada ianya berkesan ataupun sebaliknya. Cara makan dan cara penggunaan tidak susah, minum air ini bersama dengan 180ml air panas. Bagus diminum sebelum sarapan ataupun semasa sarapan. Juga kena pastikan yang anda meminum air yang mencukupi pada hari anda mengamalkan produk ini kerana takut badan akan terhidrat nanti.

Cara makan sebenarnya ada ditulis di luar botol, boleh cuba sendiri. Satu lagi syarat yang saya nampak kalau gunakan produk ini adalah, elakkan makanan manis ataupun minuman bergula pada waktu malam. Kalau yang dah terbiasa minum teh ais, kopi, milo ais tu, cuba elakkan daripada minum minuman tersebut pada waktu malam setelah menggunakan produk ini. Saya tiada masalah dengan yang ini dan ianya pada saya tidak susah. Minuman bergula ni memang ada banyak kalori yang anda kena tengok.

Di Mana Nak Beli?

Nak beli kat mana produk ini? Memang ada banyak seller yang jual, untuk saya, sekali lagi saya hanya beli di Lazada sahaja dengan Penjual YANG INI. Review yang ada di sini pun OK dan saya terus cuba sahaja. Kalau anda tak nak penjual yang ini pun tak mengapa, ada banyak lagi penjuaal lain yang anda boleh tengok. Nak senarai penjual yang menjual produk ini di Lazada, boleh tengok beberapa pilihan di SINI. Tengok juga review dan penghantaran sama ada ianya berbaloi ataupun tidak.

Kesan Sampingan Lemonex – Setelah Cuba Beberapa Hari

Ada 2 kesam sampingan yang ketara yang sama nampak sendiri seteleh menggunakan produk ini untuk beberapa hari.

#1 Buang Air Besar ada beberapa kali, tidaklah terlalu kerap dan ada sehari tu sampai beberapa kali buang air besar. Ianya saya syak disebabkan oleh saya amalkan produk ini, tiada yang lain. Pada hari kemudiaanya, tiada kesan sampingan ini pulak, hanya normal dan biasa sahaja.

#2 Nampak penurunan berat badan sedikit setelah menggunakan produk ini. Seteleh menggunakan produk ini selama 2 hari, nampak penurunan sedikit berat badan saya sebanyak 1 kg walaupun tidak melakukan senaman yang serious. Apapun, masih terlalu awal dan saya akan berikan lagi info terkini dan update terkini dari masa ke semasa sama ada produk ini betul berkesan ataupun hanyalah gimik iklan semata-mata.

Akan Update Lagi Dari Masa Ke Semasa

Nantikan update terkini dari kami untuk pengamalan dan penggunaan produk ini di pasaran sekarang. Harap ianya akan membantu anda sedikit dan sebanyak untuk menurunkan berat badan anda. Yang penting, pemakanan kena jaga, jangan bila amalkan produk ini, apabila malam, semua benda anda bedal, minuman bergula, makanan manis dan lain-lain. Kalau boleh jaga pemanakan juga dan lihat hasilnya sama ada berkesan ataupun sebaliknya.

Ulasan dan Review Lemonex – Supplimen Untuk Kurus Terbaik

Kali ini saya nak berikan review berkenaan dengan produk yang ada di pasaran sekarang ini iaitu Lemonex yang merupakan satu suplimen kurus yang ada dan berbaloi untuk anda cuba. Kali ini, saya kana mengambil inisiatif dan membahagikan artikel review ini kepada beberapa artikel agar memudahkan anda untuk melihat keberkesanan produk ini.

Kebanyakan review yang ada di internet bukanlah review yang sebenar dan kali ini, saya cuba sendiri yang mana yang paling bersesuaian dengan apa yang saya mahukan. Lagupun, harga produk ini tidaklah terlalu mahal dan berbaloi untuk saya cuba. Mana tahu, dengan pelaburan yang tidak seberapa itu, boleh mendapatkan saya berat badan yang saya inginkan. Tak cuba tak tahu kan!

Sedikit Mengenai Saya

Saya merupakan seorang eksekutif yang tinggal di Johor, bekerja di salah sebuah syarikat Multi Nasional Company di daerah Johor Bahru. Berat badan 98Kg, tinggi 170cm. Setelah mencuba pelabagai cara untuk menurunkan berat badan masih tidak berjaya lagi. Kali ini, dengan inisiatif produk ini, saya ingin lihat adakah ianya benar-benar berkesan ataupun hanya sekadar gimik semata-mata.

Saya akan pecahkan artikel ini kepada beberapa artikel dan cuba lihat, di akhir penggunaan produk ini, berapa banyak berat badan saya yang sudah turun. Nantikan artikel yang seterusnya dari kami.

Di Mana Saya Dapatkan Lemonex Ini?

Memang ada banyak penjual yang menjual produk ini, tetapi, setelah meneliti banyak review terutama dari bekas pembeli, saya bercadang untuk mendapatkan produk ini di SINI. Ya, di Lazada sahaja. Mudah dan berbaloi untuk saya gunakan, lebih dipercayai dan Lazada memang mempunyai pengaruh yang tersendiri. Kalau beli di sini, tidak perlu bimbang barangan tidak sampai setelah membuat pembelian.

Produk lain di SINI. Yang saya beli adalah yang saya rekemen di atas itu. Saya pun rekemen anda untuk dapatkan yang itu.

Apa Lagi Produk Yang Anda Perlukan?

Kalau anda memang serious untuk menurunkan berat badan anda, bukan setakat Lemonex ini sahaja yang anda perlu untuk dapatkan, ada satu lagi item yang wajib yang anda kena cuba sendiri untuk melihat keberkesanan produk ini. Ianya adalah penimbang berat badan. Kalau dah ada tidak mengapa, kalau tiada lagi alat penimbang dan anda ingin menurunkan berat badan anda, alat ini menjadi WAJIB untuk anda dapatkan. Untuk penimbang yang simple sahaja boleh tengok di SINI.

Untuk penimbang yang lebih detail siap dengan kiraan lemak di badan pula, saya rekemen untuk anda dapatkan dan lihat yang INI. Apapun, bergantung kepada bajet yang anda ada, saya lebih rekemen untuk anda dapatkan penimbang yang mampu mengira lemak dalam badan anda.

Perancangan Saya

Mula-mula sekali akan ikut perancangan ataupun cara minum yang dicadangkan. Minum 1 sachet 15 minit sebelum sarapan pagi.

Selepas pukul 7 tidak dibenarkan untuk minum air bergula ataupun makanan manis seperti kek dan lain-lain.

Nampak macam mudah, tapi kita tengok hasilnya selepas seminggu menggunakan produk ini. Sedikit penambahan, berikut adalah antara perkara lain yang akan saya lakukan;

#1 Senaman Sehari ataupun 2 hari seminggu
#2 Kurangkan portion makanan terutama makan malam
#3 Minuman Manis seperti kopi 3 in 1, sekali sehari
#4 Buat plank setiap hari, apa itu plank, boleh tengok video bawah

Ini adalah antara penambahan disamping pengambilan Lemonex ini. Saya pun sarankan untuk anda konsisten lakukan ini juga terutamanya senama “plank” ini sehari sekali. Lakukan dengan betul. “No pain, No Gain”.

Nantikan artikel yang seterusnya untuk info lebih banyak dari kami. [Update Terkini]

  1. Kesan sampingan Lemonex – Baca SINI

3 Pencuci Muka Terbaik Untuk Lelaki – No 2 & 3 Win

Sekarang ini sudah ramai lelaki yang menjaga penampilan terutama untuk kelihatan menarik di khalayak ramai. Penampilan itu memang memberikan impak yang positif tidak hanya kepada perempuan, juga kepada lelaki. Berat badan, muka berjerawat dan lain-lain itu sekarang ini, lelaki pun sudah mula menjaga penampilan mereka agar nampak menarik dan cantik. Kali ini, kami ingin memberikan beberapa pilihan pencuci muka terbaik untuk lelaki yang anda boleh gunakan dalam penampilan ataupun aktiviti harian anda.

Apa pilihan pencuci muka lelaki yang ada di pasaran sekarang? Sebenarnya ada banyak pilihan yang anda boleh dapatkan di pasaran sekarang ini. Kalau dahulu, memang produk kecantikan ini hanya perempuan sahaja yang ada dan mendominasi pasaran, kini, lelaki pun sudah ramai yang menjaga penampilan mereka dan berikut adalah antara beberapa pilihan yang anda boleh dapatkan di pasaran sekarang.

Piilhan Yang Ada Untuk Pencuci Muka Terbaik Lelaki

Khusus untuk anda yang ingin mencari produk terbaik untuk lelaki pada kali ini, kami ingin berikan kepada anda beberapa pilihan yang anda boleh dapatkan pada harga yang terbaik dan mampu beli. Semuanya anda boleh dapatkan dengan cepat dan mudah pada harga yang terbaik. Berikut adalah antara beberapa pilihan yang anda boleh lihat;

#1 Nivea Men Deep Wash

Antara pilihan salah satu produk yang bagus untuk anda dapatkan di pasaran sekarang. Produk ini lebih kepada ingin membersihkan muka anda terutama yang jarang bersenam (senam seminggu sekali) ataupun yang bekerja dalam persekitaran berhabuk dan berdebu. Boleh amalkan produk ini setiap malam selepas balik kerja dan juga pagi sebelum pergi kerja. Harganya pun tidaklah terlalu mahal dan boleh dikategorikan sebagai salah satu produk yang mampu beli dan berbaloi untuk anda dapatkan di pasaran.

Untuk info lanjut berkenaan dengan produk Nivea ini, boleh dapatkan di SINI

#2 Garnier Men Acno Fight

Lelali pun ada yang mempunyai masalah jerawat. Jerawat ini terjadi ada banyak sebab dan salah satunya adalah tidak menggunakan pencuci muka yang sepatutnya. Kalau anda mempunyai masalah jerawat, ini adalah produk yang sesuai untuk anda. Tidak digalakkan untuk anda menggunakan produk perempuan kerana kandungan asid dan komposisi bahan kimia yang digunakan adalah berbeza. Lebih baik menggunakan produk ini untuk hasil yang lebih baik dan berbaloi untuk anda gunakan.

Untuk dapatkan info berkenaan dengan produk ini, boleh lihat SINI.

#3 Garnier Double White Icy Duo

Produk ini sesuai untuk anda yang inginkan kulit yang lebih cerah dan bertenaga. Ianya untuk kulit yang lebih cerah dan segar selepas anda gunakan. Kalau anda mempunyai masalah kulit kusam, ini adalah antara produk yang kami rekemen untuk anda gunakan dan lihat keberkesanan produk ini di pasaran sekarang. Kalau anda mempunyai masalah kulit kusam dan jerawat, kami cadangkan untuk anda gunakan produk no 2 dan 3 sekaligus, lagipun harga untuk kedua-dua produk ini tidaklah terlalu mahal dan antara produk yang mampu milik untuk anda gunakan.

Info lanjut berkenaan dengan produk ini anda boleh dapatkan di SINI

Pilih Yang Mana Paling Sesuai Untuk Anda

Ini adalah 3 produk terbaik yang anda boleh dapatkan di pasaran sekarang ini. Maklumat lanjut berkenaan dengan produk ini anda boleh dapatkan di Lazada. Lebih mudah dan cepat, anda beli dan barang terus sampai ke rumah. Kepada yang menjaga penampilan, ini adalah produk yang paling sesuai untuk anda gunakan.

Harga Bola Basket – 3 Pilihan Termurah Untuk Anda

Basketball ataupun bola keranjang merupakan antara sukan popular di dunia dan di Malaysia. Ianya adalah sukan yang memerlukanstamina yang tinggi dan skill untuk pergi lebih jauh. Kali ini, kami ingin memberikan tips untuk anda terutama kalau anda nak memilih harga bola basket terbaik yang ada di pasaran sekarang ini.

Memang banyak jenis bola basket yang ada di pasaran buat masa ini, juga pelbagai jenama yang hadir yang ada. Kalau nak pilih yang berbaloi tu, ianya bergantung kepada apa yang anda mahukan. Untuk pilihan lebih mudah dan murah, kami menggalakkan untuk anda lihat apa pilihan yang ada secara online. Online ini adalah antara pilihan alternatif yang baik terutama kalau anda tidak sempat untuk ke kedai peralatan sukan. Lagi satu, pilihan yang ada secara online ini jauh lebih banyak berbanding dengan pilihan yang ada di kedai-kedai sukan.

Pilihan Yang Ada di Pasaran

Nak tengok apa pilihan yang ada, berikut adalah apa yang anda boleh dapatkan di pasaran. Pastinya satu pilihan yang berbaloi yang anda boleh dapatkan. Untuk memudahkan anda, berikut adalah antara pilihan yang anda boleh tengok;

1 Nak Murah – Tengok Yang INI (Shipping dari China)

2 Nak Berbaloi – KLIK SINI

3 Nak Pilihan Lebih Banyak – Boleh tengok di SINI

Banyak pilihan yang ada dan yang pastinya berbaloi dan murah. Daripada semua ini, anda pilih yang mana yang paling sesuai berdasarkan kepada harga dan design dan harga yang anda inginkan. Dah jumpa yang berkenan, boleh terus buat pembelian. Lagipun, pilihan online ini lebih banyak dan harganya pun lebih murah, semuanya dalam 1 laman web sahaja.

Peralatan Basketball Lain

Untuk pengetahuan anda, tidak semestinya bola sahaja item yang penting untuk bermain basketball, peralatan lain pun adalah sangat penting. Antara peralatan yang penting kalau anda bermain bola keranjang ini adalah kasut bola. Banyak pilihan kasut bola basket yang anda boleh pilih, boleh tengok pilihan yang ada di SINI.

Bila ada kasut dan bola, barulah lengkap peralatan anda. Selain daripada itu, jangan lupa untuk anda dapatkan jersi untuk peralatan ataupun permainan anda. Untuk info anda juga, tidak terhad kepada peralatan bola keranjang ini, anda juga boleh mendapatkan peralatan sukan lain termasuk badminton, futsal dan lain-lain pada harga yang murah dan mampu beli. Semuanya anda boleh dapatkan dengan mudah dan cepat.

Skill vs Peralatan

Setakat peralatan yang lengkap pun tidak mencukupi untuk menjadi seorang pemain bola keranjang yang bagus. Selain daripada itu, apa yang penting adalah untuk anda ada skill tertentu untuk bermain bola keranjang ini. Antara skill yang anda perlu ada adalah skill “shoot bola” dan lain-lain.

Selain daripada teknik shoot, teknik lain yang anda boleh lakukan adalah teknik shoot 3 point dalam permainan basketball

Banyak lagi skill lain yang anda perlu kuasai untuk menguasai permainan bola keranjang ini. Yang penting adalah kesungguhan anda. Bila bersungguh, lebih mudah untuk anda bermain permainan ini.

Apapun, ini adalah antara beberapa tips penting untuk bermain bola keranjang yang anda perlukan. Memang bola dan peralatan seperti kasut adalah antara item yang penting untuk bermain permainan ini, tetapi jangan dilupa item lain yang sama penting, iaitu skill untuk bermain. Kombinasi antara peralatan dan skill ini membolehkan anda untuk bermain dengan baik dan berkesan. Lakukan sehabis baik sehingga berjaya dalam permainan yang anda mainkan.

Punca Aircond Kereta Tak Sejuk – Ikut Langkah Ini Untuk…

Kalau anda memiliki kereta yang lebih daripada 4 tahun, akan ada beberapa masalah yang berlaku dengan kereta anda. Antaranya adalah aircond kereta anda. Kali ini, kami akan memberikan beberapa tips berkenaan dengan punca aircond kereta anda tidak sejuk dan cara mudah untuk anda mengatasi masalah tersebut.

Hanya dengan beberapa langkah mudah sahaja, anda dapat memperbaiki isu ini dan ianya membolehkan penghawa dingin kereta anda dapat berfungsi seperti biasa. Untuk perkara ini, anda boleh lakukan sendiri ataupun meminta kedai di tempat anda untuk lakukan. Ianya tidaklah susah dan anda boleh lakukan sendiri sebenarnya.

Bersihkan Filter di Bawah Dashboard Tempat Duduk

Macam mana nak lakukan? Ianya tidak susah, apa yang anda perlu lakukan adalah untuk bersihkan filter yang ada di bahagian tempat duduk sebelah driver. Cabut filter tersebut dan bersihkan.

Berdasakan pengalaman saya, apabila anda lakukan ini, penghawa dingin kereta anda kembali sejuk seperti baru beli di kedai. Boleh cuba teknik ini. Ianya tidak terlalu susah, kalau anda dah cuba buat tetapi tak berjaya, semasa tukar ataupun servis kereta anda, anda boleh mintak pemilik bengkel kereta buatkan. Kalau anda servis di pusat servis memanglah mereka tak layan sebab mereka ada banyak sangat kereta. Tetapi kalau anda servis ataupun tukar minyak hitam anda di luar, biasanya, mereka akan cuba tolong.

Nampak macam susah kan, tapi sebenarnya tidak susah, anda boleh lakukan sendiri ataupun ikut panduan seperti di bawah. Sama ada kereta anda Perodua Myvi, Axia, Viva, Alza, mahupun kereta Proton Persona, Saga, Iriz, Perdana, semua menggunakan konsep yang sama. Bayangkan, cuma bersihkan filter ini, ianya memberikan kesejukan air cond seperti anda membeli kereta yang baru. Menarik kan!

Cara yang lebih detail ada kami ceritakan di bawah ini;

Apa yang anda perlu lakukan adalah lakukan servis kereta anda secara berkala. Kalau anda boleh lakukan perkara ini secara berkala, memang tiada masalah untuk melihat kereta anda lebih baik dan lebih sejuk daripada biasa. Ini adalah antara punca yang biasa terjadi untuk untuk aircond yang tidak sejuk. Boleh lakukan tips ini untuk kereta anda.

Servis Berkala

Ada beberapa perkara yang penting yang anda perlu tahu berkenaan dengan servis berkala. Alang-alang anda sudah sampai ke sini, kami rekemen anda untuk lihat beberapa artikel kami berkenaan dengan servis kereta. Pertama sekali adalah berkaitan dengan minyak pelincir ataupun minyak hitam. Boleh baca artikel ini untuk mendapatkan deal terbaik minyak hitam di pasaran.

Seterusnya adalah berkenaan dengan pemilihan tayar kereta untuk kereta anda. Ini adalah antara beberapa perkara yang anda perlu tahu kalau anda mahu menukar tayar kereta anda. Juga pemilihan bateri kereta untuk kereta anda. Apapun buat pilihan dan pilihlah yang terbaik untuk kereta anda.

Dah Bersihkan Filter Tapi Aircond Masih Tak Sejuk?

Tips ini mungkin sesuai untuk kereta baru dan apapun, kalau ianya terjadi kepada anda, lebih baik bawa kereta anda kepada pusat servis penghawa dingin. Mungkin ada item yang leaking dan perlu ditukar untuk menjadikan kereta anda kembali kepada sediakala. Lagipun sekarang ini, ada banyak pilihan pusat servis penghawa dingin untuk kereta.

Apapun, buat seperti yang kami cadangkan ini dahulu dan lihat kesannya. Nak tahu sama ada tips ini berkesan ataupun tidak itu, terpulang kepada anda.

3 Tanda Spark Plug Kereta Rosak – Tukar Segera Jika Ada!

Banyak punca kereta susah untuk start ataupun untuk hidupkan terutama di awal pagi. Salah satunya mungkin berpunca daripada spark plug yang jarang diganti walaupun sudah digunakan untuk satu tempoh yang lama. Untuk itu, adalah lebih baik untuk anda menggantkan spark plug yang anda gunakan terutama selepas menggunakan kereta sejauh 50000KM.

Masalah untuk susah hidupkan enjin adalah antara tanda-tanda spark plug kereta rosak dan jika ini berlaku, adalah dinasihatkan untuk anda menukar ataupun pergi ke bengkel berdekatan untuk menukar spark plug kepada jenis yang baru. Tindakan pantas anda akan menyelamatkan kereta anda daripada kerosakan yang lebih teruk jika tidak diambil serious perkara ini.

Tanda-Tanda Awal Lain Spark Plug Rosak

Boleh lihat kepada semua tanda-tanda awal ini jika spart plug anda mengalami keroskan yang ketara. Antara tanda-tandanya adalah;

1 Kesukaran menghidupkan enjin pada awal pagi

2 Pembakaran tak sekata pada enjin kereta anda

3 Penggunaan bahan api yang tinggi dan kuasa pecutan berkurang

Untuk anda dapatkan spark plug ini, boleh lihat di sini untuk dapatkan secara online sahaja. Bergantung kepada jenis kereta yang ada, Boleh lihat SINI.

Untuk pengguna kereta Saga, boleh lihat apa yang ada di SIN

Sebelum membuat pembelian, pastikan anda memilih jenis kereta yang betul untuk spark plug yang anda mahukan. Penjual-penjual biasanya akan memberikan keterangan yang lebih jelas berkenaan dengan jenis-jenis plug yang patut mereka gunakan.

Kegunaan Palam Pencucuh Ini

Nama lain bagi alat ini adalah palam pencucuh. Ianya mempunyai banyak kegunaan untuk kereta dan merupakan salah satu komponen yang digunakan untuk kereta bergerak dan untuk menghidupkan enjin kereta anda.

1 Fungsi utama adalah menghasilkan percikan api bagi tujuan untuk pembakaran enjin kereta anda.

2 Percikan bahan api ini akan bercampur dengan oksigen dan bahan pembakaran untuk menggerakkan omboh kereta.

3 Dengan itu, barulah kereta anda boleh bergerak untuk ke desinasi yang anda mahukan.

Sekali lagi, ianya mempunyai fungsi asas yang penting. Akibat tidak menukar alat ini, ianya mungkina akan menyebabkan kereta anda mengalami masalah satu hari nanti.

Kerapkan Servis Kereta Anda

Selain daripada palam pencucuh ini, antara item lain yang anda perlu ambil kira untuk servis kereta anda adalah minyak pelincir kereta. Minyak pelincir adalah perkara yang anda perlu ambil kira kerana perlu tukar secara kerap. Kalau minyak yang full syntetic ini biasanya mengambil masa sehingga 10000 KM untuk minyak pelincir anda. Untuk dapatkan tips minyak pelincir terbaik boleh baca artikel kami di SINI.

Selain daripada minyak pelincir ataupun minyak enjin, faktor lain adalah bateri dan tayar kereta anda. Apabila sudah tiba masanya, memang anda perlu tukar bateri kereta anda terutama jika sudah 3 tahun anda gunakan kereta anda.

Jaga Penampilan Kereta Anda

Jangan lupa untuk jaga penampilan kereta anda. Salah satunya adalah dengan membasuh kereta anda setiap bulan agar nampak cantik dan menarik. Juga, anda boleh melihat alat-alat untuk mencantikkan kereta anda di SINI.

Penting untuk penjagaan kereta luar dan dalam bagi membolehkan anda selesa dengan kereta anda dan pemanduan yang lebih lancar. Guankan sebaiknya dan yang penting, pastikan servis mengikut waktu terutama item-item penting seperti spark plug, minyak enjin dan bateri kereta.

Harga Tayar Silverstone – Pilihan Terbaik & Murah

Memang banyak jenama Tayar sekarang ini daripada jenama yang biasa-biasa kepada jenama yang memang berkualiti yang ada di Malaysia. Alang-alang kalau nak beli tayar tu, memang kami akan rekemen jenama yang berkualiti agar anda boleh gunakan untuk satu jangka masa yang panjang. Apapun, kali ini, kalau memang anda sedang mencari tayar, kami rekemen tayar ini terutama kalau anda nak tahu berapakah harga tayar Silverstone ini di Malaysia.

Tayar memang banyak, nak pilihan yang berkualiti ini memang kena pilih betul-betul. Pengalaman saya gunakan tayar yang murah, memang lebih baik tambah sikit sahaja untuk dapatkan tayar yang lebih berkualiti. Apapun, kali ini, kami akan berikan kepada anda info terkini berkenaan dengan pilihan dan tips pemilihan tayar. Yang paling penting anda beli dan berbaloi untuk gunakan barangan tersebut.

Pengalaman Gunakan Tayar Silverstone

Masa saya beli kereta Saga dahulu, memang beli je dah diberikan tayar jenis Silverstone ini. Saga kepunyaan saya itu saya beli tahun 2011. Tayar jenis ini adalah antara jenama yang bagus dan harganya pula tidak terlalu mahal dan tidak terlalu murah. Pernah juga cuba untuk tukar jenama lain yang lebih murah tetapi lepas gunakan setahun dan ada banyak masalah. Masalah yang ketara adalah sudah keluar dawai dan lain-lain lagi. Jadi, mahu ataupun tidak kenalah cari jenama lain.

Boleh kata yang Silverstone ini adalah antara jenama yang paling bagus pada harga pertengahan. Tidak terlalu mahal dan tidak terlalu murah untuk anda gunakan. Apapun, ini adalah berdasarkan pengalaman saya sendiri dan tak salah untuk anda cuba, mana tahu ianya juga memberikan pengalaman yang baik untuk anda.

Survey Harga Tayar Ini

Nak tahu berapa harga tayar ini kena tahu berapa inch jenis rim yang kereta anda sedang gunakan. Kalau kereta macam Proton Saga, biasanya 13inch sahaja Rim yang digunakan. Harga dalam Rm100 ke Rm130 untuk jenama ini. Kalau kereta yang lebih besar mungkin perlukan Rim kereta yang lebih besar dan harganya bertambah.

Apapun, tak mahu cakap banyak, nak tahu berapa harga barangan ini, boleh tengok beberapa pilihan yang kami rekemen di bawah ini.

1 Tengok Silverstone DI SINI 

2 Pilihan Jenama Silverstone lain di SINI

3 Pilihan Tayar Kereta Lain – KLIK SINI

Daripada beberapa pilihan ini, anda sudah boleh tentukan anggaran kos yang anda perlukan untuk menukar tayar kereta anda, Mungkin anda perlu menukar 4 biji sekaligus ataupun anda hanya perlu menukar 2 biji sekaligus sahaja. Yang penting tukar apabila sampai masanya.

Elak Guankan Tayar 2nd Hand

Memang kalau boleh elakkan gunakan tayar 2nd hand kerana kualiti yang ada itu tidaklah terlalu baik untuk anda gunakan. Tayar Silverstone ini adalah antara pilihan yang baik yang anda boleh gunakan kerana harganya yang berbaloi dan terbaik.

Satu lagi, tayar merupakan antara elemen penting juga untuk menjimatkan minyak. Tekanan yang mencukupi di dalam tayar semasa anda memandu memang memberikan impak yang bagus kepada penggunaan minyak. Jadi, pemilihan tayar yang baik akan mengekalkan kadar tekanan dalam tayar tersebut. Ini mungkin adalah antara tips jimat minyak yang ada, iaitu sentiasa membuat tayar kereta anda pada tekanan yang optimum.

Ini adalah antara beberapa tips penting untuk mengekalkan kadar tekanan dalam tayar anda. Yang penting sekali adalah, dapatkan tips yang betul untuk tayar yang anda mahukan. Pilih jenama yang baik dan biarlah ianya satu pilihan yang berbaloi untuk anda.

Kedai Tayar Murah KL – 2 Pilihan Termurah

Kali ini kami nak berikan info berkenaan dengan kedai tayar murah KL yang merupakan antara tempat yang paling bagus untuk anda dapatkan servis menukar tayar kenderaan anda. Untuk pengetahuan anda, nak tukar tayar ini tidaklah kena kerap tetapi kalau dah tiba masanya, memang kena tukar dan kalau lambat, akan memudaratkan banyak perkara.

Apapun, kali ini, kami berikan beberapa tempat terbaik untuk anda tukar tayar kenderaan anda. Walaupun anda menggunakan kereta apapun, asalkan anda tahu saiz kereta anda, lebih mudah untuk menukar tayar kenderaan anda. Kalau anda nak tahu kedai tayar berhampiran tempat anda yang murah, berikut adalah tips yang terbaik untuk anda cuba sendiri dan harap, ianya dapat membantu anda berjimat kerana disamping kenaikan kos sara hidup dan kos minyak kereta ini, kalau dapat jimat untuk tukar tayar pun dah sangat bagus.

Pilihan Kedai Yang Ada

Info penting sebelum anda menukar tayar. Info ini sangat penting terutama kaau anda mahukan harga promosi untuk menukar tayar kenderaan anda. Untuk promosi yang menarik, memang kami rekemen untuk anda dapatkan penjual di Lazada. Lazada pun memang ada penjual tayar yang tersendiri. Yang menarik, harga yang ditawarkan di sini adalah jauh lebih murah daripada harga di pasaran.

Untuk dapatkan promosi ini, anda hanya perlu membuat pembayaran di Lazada, dan pemasangan tayar yang anda mahukan itu, memang kena ke kedai penjual. Alamat tempat penjual memang disediakan dan anda boleh dapatkan di Lazada. Pergi ke kedai penjual dan anda boleh menukat tayar pada harga yang dipaparkan, memang menarik dan antara pilihan yang terbaik untuk anda.

Berikut adalah antara beberapa pilihan yang anda boleh dapatkan pada harga yang murah dan terbaik;

1 Pilihan Tayar Murah – KLIK Untuk tengok harga

2 Silverstone – Antara Tayar Yang kami Rekemen Untuk Anda

Untuk pilihan lain tengok apa pilihan yang ada di SINI, ini adalah antara beberapa item yang lebih komprehensif berkenaan dengan pilihan tayar yang anda inginkan.

Apa yang anda perlu tahu untuk menukar tayar yang anda idamkan?

Alang-alang anda sampai ke artikel ini, memang tayar adalah antara perkara penting yang anda perlu segera lakukan jika tayar sudah botak dan sampai masa untuk tukar yang baru. Kalau boleh, jangan berlengah dan tukar tayar kereta anda sekarang untuk prestasi tayar yang terbaik dan berbaloi. Untuk itu, kami rekemen untuk anda dapatkan ataupun baca artikel kami berkenaan dengan tips tukar tayar di SINI.

Ianya adalah info dan tips lengkap untuk anda menukar tayar kenderaan anda. Juga beberapa tips lain di SINI

Servis kereta anda

Servis yang konsisten tu pun penting. Tayar merupakan servis yang mungkin anda kena lakukan setahun sekali ataupun 2 tahun sekali bergantung kepada cara pemanduan anda. Kalau memang kerap travel tu, lagilah perlu tukar kenderaan anda sekali. Apapun, kalau anda mahukan tips untuk tukar minyak hitam murah, boleh tengok beberapa pilihan yang kami rekemen kepada anda di SINI. Nak servis minyak pun kena ambil kira banyak faktor dan ini adalah antara beberapa faktor yang anda perlu fikirkan.

Apapun, kalau nak servis tayar kereta area KL ataupun lembah Klang, Gombak dan sebagainya ini adalah antara tempat yang anda boleh pergi untuk dapatkan deal tukar tayar yang menarik. Untuk tempat lain seperti JB ataupun Pulau Pinang tu, mungkin perlukan sedikit masa lagi. Apapun, kalau nak tukar tayar, pastikan tayar yang berjenama dan tahan lama. Tayar ini penting dan ianya adalah antara item yang penting untuk kereta anda.

Harga Basikal Biasa – 3 Pilihan Terbaik Untuk Anda

Sekarang ini memang ramai yang menggunakan basikla untuk pelbagai tujuan sama ada untuk rekreasi ataupun memang keperluan menggunakan basikal. Untuk yang gunakan untuk tujuan rekreasi itu, antara basikal yang digunakan adalah basikal mountain bike ataupun road bike. Disamping ramai yang mencari basikal jenis ini, tidak terkecuali, ramai yang mencari harga basikal biasa yang boleh digunakan untuk beriadah di dalam taman.

Basikal biasa ini juga boleh digunakan oleh anak-anak untuk ke sekolah. Lagipun, ianya memberikan ruang kepada mereka untuk beriadah dan mengeluarkan peluh. Apapun, terpulang kepada anda untuk tentukan jenis dan apa yang anda perlukan. Kalau anda sedang mencari basikal biasa, kami akan berikan beberapa model dan jenis yang anda boleh lihat dan tentukan sama ada berbaloi ataupun sebaliknya.

Berapa Harga Basikal Biasa Ini?

Pertama sekali sebelum membeli barang, kebanyakan anda akan lihat pada harga dahulu. Walaupun nak yang murah, tetapi kalau boleh nak yang berkulaliti ataupun kena dengan bajet yang anda mahukan. Sebelum lihat berapa harga alat ini, yang lebih penting daripada itu adalah berapa bajet anda? Kalau kena dengan bajet anda, memang tiada masalah untuk anda dapatkan basikal ini.

Untuk pilihan harga basikal ini, yang lebih penting daripada itu adalah jenis dan speasifikasi. Kalau boleh dapatkan yang berkualiti pada harga yang anda mahukan. Untuk memudahkan anda membuat pilihan, berikut adalah antara bebeapa pilihan yang anda boleh dapatkan di pasaran.

1 Basikal Biasa Terbaik – KLIK Untuk Banyak Pilihan Yang Ada

2 Bicycle untuk bersiar-siar – Tengok Pilihan Yang Ada di SINI

Sememangnya, banyak pilihan yang anda boleh dapatkan daripada basikal yang biasa, kepada jenis yang mountain bike. Anda juga boleh mendapatkan pelbagai pilihan basikal untuk anak-anak anda pada harga yang menarik dan terbaik.

Dalam aspek harga pun menarik, anda boleh memilih banyak jenis pilihan basikal pada harga yang anda inginkan. Daripada yang mahal kepada yang murah. Semua anda boleh pilih dan ianya lebih berbaloi daripada anda dapatkan di kedai-kedai berhampiran. Pilihan pun ada banyak, terdapat beratus-ratus basikla yang anda boleh pilih semuanya bergantung kepada apa yang anda mahukan.

Kalau anda lihat juga, ramai yang sudah mula membeli peralatan seperti basikal ini di internet. Kedai-kedai online ini tidak semestinya menjual barangan seperti smartphone dan barangan elektrik, barangan seperti basikal dan peralatan kereta juga mendapat sambutan yang baik daripada pengguna di Malaysia.

Satu lagi, sebelum membeli, anda lihat dahulu testimoni yang ada untuk laman tersebut. Kalau barangan yang anda mahu beli ini mempunyai testimoni yang baik, boleh teruskan niat anda untuk membuat pembelian. Testimoni ini penting untuk lihat sama ada pembelian anda ini berbaloi ataupun sebaliknya.

Pilih Yang Berbaloi

Memang banyak pilihan yang anda boleh dapatkan di Lazada ataupun di kedai-kedai online yang lain. Apapun, kalau nak beli tu, pilihlah yang berbaloi dan tahan lama. Tak apa mahal sikit sikit asalkan ianya boleh digunakan untuk satu jangka masa yang lama. Cara nak tentukan sama ada sesuatu itu berbaloi atuapun sebaliknya, tengok harga barangan dan testimoni barangan tersebut. Kalau ianya sudah mempunyai testimoni, memang kebanyakannya adalah bagus untuk anda dapatkan.

Banyak pilihan yang ada dan buat pilihan dengan betul untuk barangan yang anda mahukan.